5 Sterren Reviews

Waarom Website Laten Maken voor je Bedrijf in 2024? – 7 Redenen

Geschreven door: Finn - Aurora Webdesign

Datum: 23-04-2024

Inhoudsopgave
Is een website nog wel nodig in 2024? Een goede en logische vraag, maar het antwoord hierop is: jazeker! Een website brengt veel verschillende voordelen met zich mee, in dit artikel kom je erachter waarom een website ook belangrijk is voor jouw bedrijf.
Waarom een website laten maken in 2024 - De 7 redenen

Waarom is een Website zo Belangrijk?

Een website laten maken in 2024 is om verschillende redenen erg belangrijk. Hieronder heb ik het netjes voor je uitgewerkt.

Een Plaats om meer over je Bedrijf te weten te komen

Een website is een uitstekende plaats voor mensen om meer informatie over je bedrijf te vinden. Denk hierbij aan potentiële klanten, mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan of partners waar je mogelijk mee gaat samenwerken. Via een professionele website kunnen zij alle informatie over je bedrijf gemakkelijk vinden.

Goede informatie die je op een website zou kunnen zetten zijn bijvoorbeeld: een overzicht van je diensten, vacatures, achtergrondinformatie over je bedrijf, mooie foto’s, contactgegevens, wat jouw bedrijf speciaal maakt en waarom mensen juist met of bij jouw bedrijf zouden moeten werken.

24/7 Bereikbaar

Een website biedt de mogelijkheid 24/7 als bedrijf bereikbaar te zijn. Mensen kunnen hier dag en nacht informatie vinden en per mail of WhatsApp contact opnemen met je bedrijf. 

De meeste mensen zijn tegenwoordig ongeduldig en willen meteen zien waar ze voor komen. Hoe sneller je mensen kunt voorzien van deze informatie, des te sneller ze voor jouw bedrijf zullen kiezen.

Een Website is het Visitekaartje van je Bedrijf

Een professionele website is tegenwoordig het visitekaartje van je bedrijf. Meer dan 80% van de consumenten zoekt eerst online naar informatie over een bedrijf, voordat ze een aankoop of dienst afnemen. 

Als jouw bedrijf moeilijk vindbaar is in Google of geen professionele website heeft, dan is er kans dat je potentiële klanten verder gaan kijken bij je concurrenten die beter vindbaar zijn in Google en een goede website hebben.

In plaats van dat je een fysiek visitekaartje geeft aan je klanten, kun je simpelweg een link sturen naar je website, waar alle informatie over je bedrijf gemakkelijk te vinden is. 

Ook is een website uitstekend voor mensen die nog nooit gehoord hebben van je bedrijf. Die kunnen hiermee in één oogopslag zien wie je bent, wat je doet, hoeveel ervaring je hebt en wat de voordelen zijn van werken met jouw bedrijf.

Het Straalt Vertrouwen en Geloofwaardigheid uit

Tegenwoordig wordt een website bijna als vanzelfsprekend gezien door veel consumenten. Het straalt vertrouwen, geloofwaardigheid en professionaliteit uit. Het geeft consumenten rust, dat er een goede website is waar ze meer over je bedrijf te weten kunnen komen en gemakkelijk contact met je kunnen opnemen wanneer dat nodig is.

Vertrouwen is voor de meeste mensen essentieel, voordat ze contact opnemen. Een website is de ideale plek om te laten zien dat jouw bedrijf te vertrouwen is en professioneel te werk gaat.

Nieuwe Klanten Werven met je Website

Een professionele website kan je bedrijf veel nieuwe klanten opleveren en de winst van je bedrijf sterk vergroten. Meer winst draaien is de voornaamste reden dat veel bedrijven tegenwoordig een website laten maken. 

Zoals eerder benoemd, zoeken de meeste consumenten eerst online naar informatie over een bedrijf. Als jouw bedrijf dan geen professionele website heeft, loop je geheid winst mis.

Om daadwerkelijk meer klanten te werven via je website, is het essentieel dat er rekening is gehouden met conversie. De betekenis van conversie is: bezoekers op je website die gewilde actie ondernemen. Denk hierbij aan een offerte aanvragen, solliciteren, een aankoop voltooien of simpelweg contact opnemen per mail of telefoon.

Meer Naamsbekendheid Creëren via je Website

Als je een startend bedrijf bent, heb je nog niet veel naamsbekendheid. Een website laten maken die goed vindbaar is in Google kan je naamsbekendheid direct een flinke boost geven waardoor je bedrijf sneller groeit.

Ook bedrijven die al langer bestaan, kunnen een website goed gebruiken, voor het uitbreiden van naamsbekendheid naar andere steden in Nederland of zelfs het buitenland. Als je bijvoorbeeld een tweede vestiging gaat openen in een andere stad, dan is je bedrijf daar wellicht nog minder bekend. Een website die goed vindbaar is in Google, kan je naamsbekendheid in deze stad direct vergroten.

De Basis voor diverse vormen van Online Marketing

Een goede website is de basis voor diverse vormen van online marketing. Denk hierbij aan Google Ads, Zoekmachine Optimalisatie, Facebook Ads, Instagram Ads, Tiktok Ads, etc. In bijna elk geval wordt een advertentie of social media kanaal doorgestuurd naar je website en is het van uiterst belang dat deze professionaliteit en vertrouwen uitstraalt en ingericht is op conversie.

Een website is meer dan alleen een informatiebron waar mensen meer te weten kunnen komen over je bedrijf. Het is een sterke basis voor verdere vormen van online marketing, die kunnen bijdragen aan de groei van je bedrijf en meer winst.

Een Website Laten Maken voor je Bedrijf

Een website laten maken is essentieel als je wilt groeien met je bedrijf of simpelweg een plaats wilt creëren waar mensen gemakkelijk informatie over je bedrijf kunnen vinden.

Een professionele website en een sterke online aanwezigheid beginnen bij het kiezen van de juiste partner. Wij bieden je een 100% tevredenheidsgarantie en denken met je mee voor het maken van de optimale website die aansluit bij de doelen van je bedrijf. Of je nu op zoek bent naar een professioneel en uniek visitekaartje of een website met geavanceerde functionaliteiten, wij staan voor je klaar!

Contact Met Finn

Recente Artikelen Van Aurora Webdesign

Finn - Aurora Webdesign

08-05-2024