Google Logo

5 Sterren Reviews

Wanneer Mijn Website Vernieuwen? 5 Redenen

Geschreven door: Finn - Aurora Webdesign

Datum: 22-05-2024

Inhoudsopgave
Er zijn verschillende redenen waarom een website toe kan zijn aan vernieuwing. In dit artikel bespreek ik 5 concrete redenen waarom uw website mogelijk aan vernieuwing toe is.

Kenmerken Van Een Verouderde Website

Er zijn verschillende kenmerken van een verouderde website. Een van de meest voor de hand liggende, is dat je website niet langer aansluit bij de moderne designtrends en gebruikersverwachtingen. 

Oude websites hebben vaak een gedateerde uitstraling, gekenmerkt door een ouderwetse lay-out, verouderde kleuren, lettertypes en eentonige pagina’s. Hieronder bespreek ik drie andere concrete kenmerken van een verouderde website.

Website niet responsive

Als je website niet responsive is, dan is deze ongetwijfeld toe aan vernieuwing. Een responsive website past zich aan voor optimale weergave op verschillende schermformaten, wat cruciaal is in het huidige tijdperk. Als een website niet responsive is, geeft dit een onprofessionele uitstraling en dit kan bezoekers afschrikken. 

Verouderde beveiligingsmaatregelen

Beveiliging is een belangrijk aspect van moderne websites. Als je website geen up-to-date beveiligingsmaatregelen gebruikt, zoals HTTPS, kan dit grote risico’s vormen voor zowel je bedrijf als je bezoekers.

Ouderwetse websites zijn gevoeliger voor cyberaanvallen. Ook hebben deze vaak een gebrek aan moderne beveiligingsfuncties, zoals firewalls, regelmatige software-updates en sterke wachtwoordbeveiliging. Dit kan zorgen voor gegevensverlies of online diefstal.

Verouderde functionaliteiten

Een verouderde structuur is een veelvoorkomend kenmerk van een verouderde website. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van lange stukken tekst zonder kopjes of korte alinea’s. Dit maakt het moeilijk voor bezoekers om de informatie te lezen en te begrijpen. 

Ook kan dit ertoe leiden dat bezoekers je site snel verlaten en naar een andere website gaan. Het is belangrijk om de tekst op je website te structureren met duidelijke kopjes, korte alinea’s en afbeeldingen, om de leesbaarheid en gebruikerservaring te verbeteren.

Lange Laadtijden

Als je website langzaam laadt, dan kun je een specialist hiervoor inhuren of je volledige website laten vernieuwen. Mensen hebben tegenwoordig weinig geduld en willen meteen te zien krijgen waar ze naar zoeken. Als jouw website traag laadt, dan loop je gegarandeerd klanten mis.

Daarnaast hebben lange laadtijden een negatief effect op je Google ranking. Zoekmachines beschouwen snel ladende websites als professioneler en geven deze een hogere ranking in de zoekresultaten. Als je website traag is, kan dit resulteren in een lagere positie.

Lange laadtijden kunnen de conversieratio van je website drastisch verlagen. De kans is groot dat bezoekers minder geneigd zijn een actie te ondernemen als ze lang moeten wachten. Internetgebruikers zijn tegenwoordig gewend dat websites snel laden. Volgens onderzoek van KissMetrics, verlaat 40% van de gebruikers een website als deze meer dan drie seconden nodig heeft om te laden.

Regelmatig Onderhoud

Regelmatig onderhoud aan je website voorkomt dat je website snel verouderd. Door je website regelmatig te onderhouden, houd je deze up-to-date en kun je mogelijke kleine problemen identificeren voordat ze een negatief effect hebben. Dit omvat het updaten van software, controleren van links, en het oplossen van problemen die de werking op verschillende browsers en apparaten beïnvloeden.  

Daarnaast ziet Google het up-to-date houden van je website als een goede actie en kan dit ook invloed hebben op je Google ranking.

Veranderende Bedrijfsbehoeften

Het kan zijn dat je bedrijf in de loop der tijd is gegroeid, maar je website niet. Als een bedrijf groeit, kunnen er nieuwe diensten en producten gelanceerd worden of strategische veranderingen plaatsvinden. 

Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je doelgroep verandert en dat je website hierop moet worden aangepast. Hieronder bespreek ik twee belangrijke factoren waar je op moet letten als je je website wilt vernieuwen op basis van veranderende bedrijfsbehoeften.

Concurrentievoordeel

Het is belangrijk om je concurrenten in de gaten te houden om te bepalen wanneer je website vernieuwd moet worden. Als zij hun website regelmatig onderhouden en bijwerken, kan het zijn dat jouw website achterloopt. 

Het gevolg hiervan is dat potentiële klanten mogelijk naar de websites van je concurrenten gaan als ze zien dat jouw website verouderd is. Het is dus cruciaal om je website te vernieuwen of aan te passen als deze achterloopt in vergelijking tot je concurrenten.

Uitbreiding van diensten en producten

Wanneer een bedrijf nieuwe diensten of producten lanceert, moet de website worden aangepast om deze veranderingen te weerspiegelen. Dit kan betekenen dat er nieuwe pagina’s moeten worden toegevoegd om de nieuwe producten en diensten te presenteren. 

Daarnaast moet de inhoud van bestaande pagina’s worden bijgewerkt. Dit omvat het toevoegen van nieuwe afbeeldingen, teksten en eventueel blogs om de nieuwe producten en diensten te promoten.

Google Analytics

Google Analytics geeft een gedetailleerd inzicht over het gedrag van bezoekers en de prestaties van je website. Met behulp van deze gegevens kun je bepalen wanneer je website toe is aan vernieuwing. Hieronder bespreek ik 2 aspecten die je mogelijk kunnen helpen bepalen of je website aan vernieuwing toe is.

Conversie Overzicht

Een handige functie van Google Analytics is het bijhouden van conversies. Het geeft een gedetailleerd overzicht van hoeveel conversies er zijn plaatsgevonden op je website. Ook kun je doelen instellen en bijhouden hoeveel van deze doelen worden bereikt. Op deze manier kun je zien of je website veel klanten werft. 

Google Analytics laat specifiek zien waar je klanten afhaken, waardoor precies weet welke onderdelen van je website er mogelijk aangepast kunnen worden. Als er weinig conversies plaatsvinden op je website, dan zou dit kunnen betekenen dat deze niet resultaatgericht gebouwd is en eventueel aan vernieuwing toe is.

Algehele status van je website bepalen

Google Analytics verzamelt een hoop gegevens, waarmee je de algehele status van je website kunt bepalen. Het verzamelt hoeveel mensen je website bezoeken, de sessieduur, conversieratio en het aantal bezochte pagina’s per sessie. Deze verzameling van gegevens is essentieel als je wilt weten wanneer je website toe is aan vernieuwing. 

Als bezoekers niet lang op je website blijven, dan weet je dat een aantal pagina’s mogelijk niet boeiend of waardevol zijn. Google Analytics laat ook zien welke pagina’s het populairst zijn. Op deze manier kun je pagina’s gaan vergelijken en indien nodig aanpassen.

Conclusie: Wanneer Mijn Website Vernieuwen?

Er zijn verschillende redenen om je website te vernieuwen. Als je website verouderd is of niet presteert, dan kun je overwegen om deze te laten vernieuwen. Google Analytics is ook een erg handige software om specifiek na te gaan welke problemen je website ondergaat en hoe dit verbeterd kan worden. 

Is jouw website verouderd of vraag je je af wanneer deze eindelijk eens gaat presteren? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij Aurora Webdesign. Wij maken 100% unieke maatwerk websites, gericht op de resultaten die u wilt bereiken. 

100% Maatwerk, 100% Ontzorging en een 100% Tevredenheidsgarantie, dat is waar wij voor staan. Niet alleen een mooie website, maar een website die presteert!

Contact Met Finn

Recente Artikelen Van Aurora Webdesign